Herdenking bombardement 14 mei.

Published by predikant@laurenspastoraat.nl on

Op vrijdag 14 mei 2021 was in de Laurenskerk een interreligieuze herdenkingsbijeenkomst vter gedachtenis aan het bombardement op Rotterdam.

Voorgangers en vertegenwoordigers van diverse religies en levensbeschouwingen gaven de bijeenkomst vorm met een gebed, een gedicht of een lied. Tijdens deze bijdragen staken kinderen de 900 kaarsjes aan ter gedachtenis aan de dodelijke slachtoffers van 14 mei 1940. Gezamenlijk wordt de geschiedenis van Rotterdam herdacht om ook gezamenlijk de toekomst vorm te geven. De liturgische leiding was in handen van ds Harold Schorren van de Laurenskerk. Organist Hayo Boerema en tenor Gijsbert Westland verzorgden de muziek.

Op 14 mei 1940 werden grote delen van de stad door bommen en brand verwoest en vele honderden inwoners (tussen de 650 en 900) lieten het leven. Jaarlijks wordt dit met tal van activiteiten herdacht, zoals de kranslegging bij het monument van Zadkine en de Hoflandlezing. Het volledige programma is te vinden op brandgrens.nl.