Activiteiten

Gedeeld verlangen. Zeven Keer barmhartigheid

In de Laurenskerk is een kapel gevuld met prachtige en grote hedendaagse foto’s met de ‘zeven werken van barmhartigheid’ als onderwerp. Deze werken gaan over het hebben van een warm hart voor en omzien naar de ander. Ze kennen in het christendom een lange traditie en zullen op zondagen op weg naar Pasen centraal staan in de Laurenskerk.
Maar hoe zit dat in andere religies en levensbeschouwingen? Daarover gaan we in gesprek met diverse geestelijke leiders en vertegenwoordigers van levensbeschouwelijke stromingen in Rotterdam. Aan bod komen Jodendom, Islam, Christendom, Bahá’í, Humanisme en Hindoeïsme.
Van 21 maart t/m 4 april kunt u op OPEN Rotterdam iedere zondag een interview bekijken waarin steeds één werk van barmhartigheid centraal staat. In de korte interviews maakt u kennis met de verscheidenheid aan geloven en beschouwingen. En we zullen ontdekken hoeveel waarden we samen dragen.
De werken van barmhartigheid kunt u op de volgende zondagen bekijken op het tv-kanaal OPEN Rotterdam om 18.00 uur. Ieder uur wordt het programma herhaald.


21 februari De zieken bezoeken

28 februari De dorstigen drinken geven
7 maart De vreemdeling onderdak bieden
14 maart De naakten kleden
21 maart De hongerigen eten geven
28 maart De doden begraven
4 april De gevangenen bezoeken
 
OPEN Rotterdam TV is te zien bij: Ziggo digitaal op kanaal 36, KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1349, analoog op kanaal 67+ (800 MHz).
Maar u kunt het programma ook zien via het YouTube-kanaal van OPEN Rotterdam. Zondag kunt u de link aanklikken op www.openrotterdam.nl of www.kerkenindelaurens.nl